Skip links
Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          Infodag op 29/08 in de budafabriek          

Devine

Hoe inschrijven?

Wil je graag Devine studeren? Dan dien je tegen je definitieve inschrijving een Belgisch diploma secundair onderwijs op zak te hebben. Vervolgens moet je slagen voor de toelatingsproef. Via deze proef kom je te weten of Devine dé opleiding voor jou is. Download de infobundel als je meer wil weten over de inhoud van de proef, hoe je je kan voorbereiden en waar we je verwachten.

De toelatingsproef wordt meerdere malen per academiejaar georganiseerd. Je kan echter slechts één keer deelnemen.
Toelatingsproeven gaan door op volgende data:

3 juli & 10 september

De eerstvolgende toelatingsproef heeft plaats op 3 juli. Deze zal volledig online doorgaan. Eenmaal je geregistreerd bent, houden we je op de hoogte van het verloop. Zorg alvast voor een computer verbonden met het internet gedurende die hele dag.

Na je studie

Start van je carrière

Je sluit je studie Devine af met een stage. Ongeveer 85% van de studenten krijgt op de stageplaats een vast contract aangeboden. Werkzekerheid is een feit wanneer je een diploma Devine op zak hebt. Je komt terecht in een uitdagende creatieve sector met zowel kleine als grote agencies. Over heel Vlaanderen en daarbuiten zijn alumni aan de slag.

Buitenlandse stages
45%
Jobaanbiedingen tijdens stage
85%
is 6 maand na afstuderen actief in de sector
92%
Bekijk de stagefilmpjes

Mogelijke stageplaatsen

Verder studeren?

Heb je ambitie om na Devine verder te studeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van jouw interesses. Verder specialiseren in UX design kan door het volgen van een postgraduaat. Voor development kan je dan weer terecht bij de opleiding Multimedia and Communication Technology of door het volgen van een postgraduaat Blockchain Developer van Toegepaste Informatica.
Een Deviner die zijn of haar animatieskills verder wil uitbouwen kan binnenkort schakelen naar de opleiding Animatie en Film binnen het KASK. Ambieer je verder te ontwikkelen op vlak van 3D en VR? Dan zit je goed bij de opleiding Digital Arts & Entertainment.
Ook binnen de opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden. Zo kan je mee werken in ons researchlab aan boeiende onderzoeken of een Masterclass meevolgen in het Industrial Design Center (IDC howest) waar je aan de slag gaat in de R&D afdeling van grote multinationals zoals bvb. Barco.

Al een diploma?

Heb je al een diploma Hoger onderwijs op zak? Wil je werk combineren met studeren? Wil je studies combineren? Dan kan je terecht bij Dhr. Frederik Duchi voor eventuele vrijstellingen of persoonlijke trajecten in de opleiding.

howest_hogent