Skip links

Devine

Een zicht op een gele vergadercabine binnen in de Budafabriek

Budafabriek

De uitvalsbasis van Devine in Kortrijk,
pal in het midden van cultuureiland Buda.

Buda eiland

Het gonst van de creatieve energie op en rond het Buda-eiland. De meest uiteenlopende organisaties binnen cultuur, onderwijs, zorg en economie zijn er in volle ontwikkeling. Tal van bruisende studenten- en burgerinitiatieven vinden hier een plaats.

Zo is Broelkaai 6, de nieuwe creatieve hotspot, juist om de hoek. Als creatieve coworkingspace is deze site dé toegangspoort tot het Buda-eiland en een vitrine voor creativiteit in Kortrijk. Kunstenaars, designers, studenten, creatieve ondernemers, actieve burgers en tal van culturele organisaties gaan er samen aan de slag. En ook jij kan er komen werken, verpozen, eten, drinken, ontdekken en genieten.

Via deze bruisende ontmoetingsplek kan je het hele eiland verder ontdekken, van de Budascoop met haar arthouse cinema tot de Budafabriek. En van de volkstuintjes op Leilekkerland tot de ligweide en skatebowl aan Buda Beach.

Buda Kitchen

In Buda Kitchen schuif je aan voor pasta, soep, kraakvers bereide dagschotels, home made veggie, originele slaatjes en zoetigheden. Je geniet van een heerlijke lunch aan zeer studentvriendelijke prijzen met een prachtig uitzicht op de Leie.

Enkele studenten aan het eten in Buda Kitchen
  • Reizen
  • Lezingen
  • Stages
  • Wedstrijden
Golden gate bridge
In een museum
Bedrijfsbezoek
Een sfeerbeeld uit berlijn

Bij Devine zit je nooit stil

De eerstejaars trekken er jaarlijks op uit met daguitstappen naar Rotterdam, Brussel of Lille. We verkennen de stad en bezoeken enkele boeiende tentoonstellingen.
In je 2e jaar krijg je de kans om de wijde wereld in te trekken op studiereis naar Berlijn, San Francisco, Dublin of misschien wel een totaal andere bestemming. Elk jaar werken docenten een top programma uit om jullie te inspireren en verrassen. Op jouw planning staan bezoeken aan internationale spelers uit onze sector zoals Google, Leap, Oculus, Adobe,... Je krijgt veel kansen om je eigen werk te presenteren en misschien een internationale stageplaats te versieren. In groep verken je de culturele hoogetepunten uit de stad of klim je naar het hoogste punt in Yosemite Park. Wat het ook wordt, het wordt een reis om nooit te vergeten!

Tijdens je integratieproject in je 2e jaar ga je op internationale uitwisseling naar Nederland. Je bent de hele week te gast op de Hogeschool Rotterdam en werkt samen met de studenten van Cross Media Design.

Daarnaast verken je actief het werkveld tijdens één van de vele bedrijfsuitstappen naar agencies en conferenties uit onze sector. Er is elke week wel iets te doen of te beleven in de regio.

USA Trip 2019

Je wordt een expert in je veld

Tijdens je hele Devine studie carrière komen experts uit de sector aan het woord. Zij kunnen jou als geen ander informeren over het reilen en zeilen als designer, researcher of developer. Deze guestlectures worden gegeven door mensen die als expert gekend staan in hun eigen werkveld.

Omgekeerd ga jij buiten de schoolmuren op pad naar inspirerende meet-ups, webinars, conferenties, talks, design weeks,... Er is een ruim aanbod van workshops buiten de lesuren vanuit partners van de school zoals: Budalab, Design Regio Kortrijk, Voka, Hangar K, Flanders DC,...

Schouwburg Kortrijk
Bump Bar
Een spreker op het podium van Bump

Bump festival

Studenten, docenten en ons werkveld kijken elk jaar uit naar onze eigen creative conference Bump bij de start van de zomer. Internationale sprekers van graphic designers tot creatieve coders en motion artists delen hun inzichten, workflow en inspiratie op het podium van de Schouwburg in Kortrijk. Sprekers die ons podium mochten betreden zijn: Annie Atkins, McBess, Neil Mendoza, Kate Dawkins, Ash Thorp, Sougwen Chung... We sluiten deze dag vol inspiratie telkens af in stijl met een top feestje. See you there!

naar de Bump website

Schrijf je in op de Bump Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes

Bump aftermovie 2019

Lijkt dit iets voor jou?

Wil je graag nog wat meer info?

Schrijf je dan nu in of kom eens langs op 1 van onze infomomenten of bootcamps. We helpen je graag verder!

Infodagen

Zaterdag 11/03/2023 van 10u tot 16u
Zaterdag 06/05/2023 van 10u tot 16u
Zaterdag 01/07/2023 van 10u tot 16u
Zaterdag 26/08/2023 van 10u tot 13u
Vrijdag 08/09/2023 van 17u tot 20u30

howest_hogent